Even geduld a.u.b, ik ben Nederlands aan het leren

Om deze post te schrijven heb ik dit vraag gegoogld: wat zijn de moeilijkste talen om te leren ter wereld? Ik verwachtte dat Nederland eerste in de lijst zou staan. Maar van 25 de moeilijkste talen, staat Nederlands op nummer 20. Wat mij verbaasde is dat er twee talen, die ik spreek, hoger staan  op de lijst: Hebreeuws op nummer 13 en Arabisch op nummer 2. Ik besef niet dat Hebreeuws als een zo moeilijke taal wordt ervaren.

Voor ik naar Nederland toeging, ben ik er een paar keer geweest. Tijdens mijn bezoeken merkte ik op dat iedereen Engels spreekt. Daarom dacht ik dat het geen probleem zou zijn als ik geen Nederlands spreek. Maar toen ik naar werk op zoek was, werd ik geconfronteerd met de realiteit; hier in Nederland zou je nooit een baan vinden als je niet vloeiend bent in het Nederlands. Het is voor mij nog een dubbel standaard.

Daarom  ben ik aan de slag gegaan met de taal sinds mijn eerste maand in Nederland. Ik ben nog aan het leren. Om een nieuwe taal te leren is het erg belangrijk te oefenen, natuurlijk. Wat ik lastig vind, is dat als ik in het Nederlands tegen mensen praat zij in het Engels antwoorden. Vorige week heb ik een diëtiste opgebeld om een afspraak te maken. Ik sprak in het Nederlands en ik dacht dat ik helder en duidelijk was, maar toen zij ze tegen mij: “ik ga een afspraak voor jou maken met een diëtiste die ook heel goed Engels spreekt, want ik hoor dat je een buitenlander bent”. Wat vervelend!

Ik weet dat zij het goed bedoelde, maar dit help mij niet bij mijn integratie. Dus ik heb een verzoek aan jullie Nederlanders, als ik tegen jou Nederlands praat: antwoord niet in het Engels a.u.b! Anders lukt het me nooit om Nederlands te leren.

Ik zou het zo erg waarderen als je me helpt met deze uidaging.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s